Kordos Szabolcs: Luxushotel Hungary 2.

újabb magyar szállodasztorik

Kordos Szabolcs, újságíró, tényfeltáró riporter és mindeközben remek író is. Évekkel ezelőtt indította útjára Hungary-sorozatát, amiben mindig egy-egy szakma rejtett világába ássa bele magát és jobbnál jobb sztorikon keresztül tárja elénk a kicsiny "magyar valóságot". Márciusban terveztük, hogy személyesen is találkozhatunk a kanizsai könyvtárban egy író-olvasó találkozó keretében, de sajnos az élet átírta a terveinket, de ami késik az nem múlik!

luxushotelhungary.jpg

Mint a címből is látható, Szabolcs már nem először ír a szállodaipar névtelen hőseiről, recepciósokról, szobalányokról. És bőven tartogatott még jobbnál jobb sztorikat a hazai szállodák. Ebben a könyvében az író a vidéki szállodákat vette górcső alá.

Naivan az én fejemben az a kép élt a luxusszállodákról, hogy gazdag, befolyásos emberek mindenféle földi jóval eltelve előkelően töltik itt a napjaikat. Hát a valóság ennél sokkal árnyaltabb. Az éjszaka leszálltával a vendégekben is felszabadulnak az addig elnyomott "démonok". Amit természetesen a személyzetnek tűrnie kell és megoldást kell rá találnia, amit nem sokszor könnyű végrehajtani. Legyen szó arab ifjak kicsapongásáról, orosz cég munkatársairól és bulijáról vagy egy osztálytalálkozóról, ami vad orgiába csap át. De szegény szobalányok helyébe sem lennék, hiszen tudjuk az egyenruha az egyenruha és hát a perverz emberek is szeretnek szállodákban megszállni...

Az író remekül illeszti egymás mellé az interjúkat, végig pörgős és izgalmas sztorikkal gazdagodunk szállodaipar árnyoldaláról.

Ez volt az első könyvem, amit Kordos Szabolcstól olvastam, de biztosan nem az utolsó. Néha a dolgok mélyére kell ásnunk, hogy megértsük a miérteket. Kordos Szabolcs Hungary-sorozatának segítségével a magyar valóság is elérhető közelségbe kerül.

Remélem hamarosan a könyvtárosok világát is jobban szemügyre veszi! :)

Jó olvasást!